Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ


Το σήριαλ της «Υπόθεσης Παυλίδη» φτάνει απόψε το βράδυ στην κορύφωσή του. Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας των τριακοσίων της Βουλής θα δώσει απάντηση στον αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί ή θ’ απαλλαγεί και θα αποδοθεί και πάλι στην κοινωνία σαν «λευκή περιστερά».

Είναι γεγονός, ότι στον τόπο μας οι «λευκές περιστερές» μπορεί να μην απαντώνται συχνά στον γύρω από την πλατεία Συντάγματος ή μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου χώρο, αλλά βρίθουν εντός του Κοινοβουλίου. Μην σας ξεγελούν τα σκουρόχρωμα κοστούμια κι οι αυστηρές γραβάτες. Από κάτω κρύβουν κατάλευκες φτερούγες περιστεριών και αγγέλων.
Θα το διαπιστώσουμε άλλωστε κατά τα φαινόμενα και το βράδυ, όταν θ’ ανοίξει η ψηφοδόχος και θ’ αναδυθεί από μέσα όχι οσμή σκανδάλου, αλλά ευωδιά κατάλευκων φτερών και πούπουλων κατευθείαν από τα χεράκια άσπιλων κι αμόλυντων «λευκών περιστερών» και «αγγέλων ηθικής».

Οι λευκές περιστερές ποσώς ενδιαφέρονται σε τι χρώμα πούπουλα θα ρίξουν τον πρώην υπουργό, εκείνο που τις ενδιαφέρει είναι –πάντα ως «λευκές περιστερές»– να πέσουν εκείνες εκ του ασφαλούς στα μαλακά, αποτρέποντας τις όποιες εκλογικές τους περιπέτειες κι αποκλεισμούς. Αδιαφορούν αν τα πούπουλα αυτά προέρχονται από το ξεπουπούλιασμα του πολιτικού συστήματος. Αδιαφορούν αν οι πολίτες τους ετοιμάζουν με τη σειρά τους πίσσα και πούπουλα για τις επόμενες εκλογές.

Μόνη παραφωνία στην κατάλευκη αρμονία του πολιτικού κόσμου, η «βουλιμία» –τι κομψή λέξη– του Γιώργου Παπανδρέου, που τον ωθεί να διαταράσσει το χαριτωμένο φτερούγισμα των γαλάζιων «λευκών περιστερών», επιμένοντας πως αν δεν ξεβρομίσει οριστικά η «φωλιά», το μόνο λευκό που θα έχει μείνει να συνδέεται με τα κοινοβουλευτικά μας πιτσουνάκια, θα είναι το… πιλάφι!

2 σχόλια:

  1. Τελικά η λευκά Περιστερά αναλήφθηκε στους ουρανούς, πάνω από τα μαύρα σύννεφα. Δικαιώθηκε!!
    Την καλημέρα μου Ευάγγελε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Meropi μου, η διακωμώδηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έγινε καθημερινότητα... Να δούμε όμως απέναντι σ' αυτές τις συμπεριφορές τ' αντανακλαστικά των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές κι όχι μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλοπροαίρετα