Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ

Το σήριαλ της «Υπόθεσης Παυλίδη» φτάνει απόψε το βράδυ στην κορύφωσή του. Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας των τριακοσίων της Βουλής θα δώσει απάντηση στον αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί ή θ’ απαλλαγεί και θα αποδοθεί και πάλι στην κοινωνία σαν «λευκή περιστερά».
Είναι γεγονός, ότι στον τόπο μας οι «λευκές περιστερές» μπορεί να μην απαντώνται συχνά στον γύρω από την πλατεία Συντάγματος ή μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου χώρο, αλλά βρίθουν εντός του Κοινοβουλίου. Μην σας ξεγελούν τα σκουρόχρωμα κοστούμια κι οι αυστηρές γραβάτες. Από κάτω κρύβουν κατάλευκες φτερούγες περιστεριών και αγγέλων.
Θα το διαπιστώσουμε άλλωστε κατά τα φαινόμενα και το βράδυ, όταν θ’ ανοίξει η ψηφοδόχος και θ’ αναδυθεί από μέσα όχι οσμή σκανδάλου, αλλά ευωδιά κατάλευκων φτερών και πούπουλων κατευθείαν από τα χεράκια άσπιλων κι αμόλυντων «λευκών περιστερών» και «αγγέλων ηθικής».
Οι λευκές περιστερές ποσώς ενδιαφέρονται σε τι χρώμα πούπουλα θα ρίξουν τον πρώην υπουργό, εκείνο που τις ενδιαφέρει είναι –πάντα ως «λευκές περιστερές»– να πέσουν εκείνες εκ του ασφαλούς στα μαλακά, αποτρέποντας τις όποιες εκλογικές τους περιπέτειες κι αποκλεισμούς. Αδιαφορούν αν τα πούπουλα αυτά προέρχονται από το ξεπουπούλιασμα του πολιτικού συστήματος. Αδιαφορούν αν οι πολίτες τους ετοιμάζουν με τη σειρά τους πίσσα και πούπουλα για τις επόμενες εκλογές.
Μόνη παραφωνία στην κατάλευκη αρμονία του πολιτικού κόσμου, η «βουλιμία» –τι κομψή λέξη– του Γιώργου Παπανδρέου, που τον ωθεί να διαταράσσει το χαριτωμένο φτερούγισμα των γαλάζιων «λευκών περιστερών», επιμένοντας πως αν δεν ξεβρομίσει οριστικά η «φωλιά», το μόνο λευκό που θα έχει μείνει να συνδέεται με τα κοινοβουλευτικά μας πιτσουνάκια, θα είναι το… πιλάφι!

Σχόλια

  1. Τελικά η λευκά Περιστερά αναλήφθηκε στους ουρανούς, πάνω από τα μαύρα σύννεφα. Δικαιώθηκε!!
    Την καλημέρα μου Ευάγγελε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Meropi μου, η διακωμώδηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έγινε καθημερινότητα... Να δούμε όμως απέναντι σ' αυτές τις συμπεριφορές τ' αντανακλαστικά των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές κι όχι μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Καλοπροαίρετα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΓΡΑΜΜΗ 19 ΤΟΥ ΤΡΟΛΕΪ "ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ"

Το Χαλάνδρι εξυπηρετείται από τον ΗΛΠΑΠ με δύο γραμμές τρόλεϊ, τη γραμμή 18 «Μουσείο – Χαλάνδρι (Εθνικής Αντιστάσεως)» και τη γραμμή 19 «Μουσείο - Σταθμός μετρό Χαλάνδρι (Σίδερα)», που αποτελεί εδώ και μερικούς μήνες προέκταση της γραμμής 19 «Μουσείο – Χαλάνδρι (Σίδερα)» που ήδη λειτουργούσε. Το δρομολόγιο της γραμμής 19 όμως από την αφετηρία στο σταθμό του μετρό και ακολουθώντας τη διαδρομή Λεωφόρος Δουκίσσης Πλακεντίας, πλατεία Κένεντι (Φλύας) Παλαιολόγου και δεξιά την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, διέρχεται και πάλι μέσω του κέντρου του Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί υπερβολικά. Ιδιαίτερα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής τα δρομολόγια έχουν διάρκεια πάνω από μιάμιση ώρα.
Για τους διερχόμενους από την περιοχή οδηγούς είναι γνωστά τα μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται καθημερινά τις ώρες αιχμής στον κόμβο της πλατείας Κένεντι, στη διασταύρωση Παλαιολόγου (Παπανικολή) και Εθνικής Αντιστάσεως, στην έξοδο της Ανδρέα Παπανδρέου προς την πλατεία Χαλανδρίου, στη συμβολή της Βασιλέως Γεωργίου…

Διαγράφεται το "μνημόνιο".

Ναι, αυτό που έχει μείνει στο κοινωνικό υποσυνείδητο σαν τη λέξη «μνημόνιο» είναι επαχθείς περικοπές και δραματικές μειώσεις εισοδημάτων. Ίσως κάποια κυβέρνηση στο εγγύς –γιατί όχι;– μέλλον να προτείνει και την οριστική διαγραφή της απ’ το ελληνικό λεξιλόγιο μ’ ένα νόμο και μ’ ένα μόνο άρθρο.
Ποιος αποκλείει, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα, ενδεχόμενη αποτυχία στη διαγραφή του χρέους, να διασκεδαστεί με τη διαγραφή αντ’ αυτού της λέξης «μνημόνιο». Ούτως ή άλλως ζούμε στις μέρες που κι οι ίδιες οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα, τη σημασία ή κι αυτήν ακόμα την αξία τους.
Εξάλλου, από καιρό στη μούγκα και χωρίς πολλές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες έχει διαγραφεί μονοκοντυλιά η λέξη «μεταρρύθμιση», της οποίας η τύχη όχι μόνο αγνοείται, αλλά κι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι δεν πρόκειται ν’ ακουστεί το επόμενο διάστημα από πρωθυπουργικά χείλη ούτε σαν αστείο.
Μετά το «μνημόνιο», η «μεταρρύθμιση» είναι ίσως η περισσότερο ταλαιπωρημένη και –προπαντός– παρεξηγημένη λέξη. Καραμέλ…

Άρρωστοι.

«Έχουμε, τουλάχιστον, την υγειά μας», η συνηθέστερη στις μέρες μας επωδός κλείνοντας μια συνομιλία. Έχουμε την υγειά μας, αμ δε· παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, εφόσον ούτε την υγειά μας, όπως νομίζουμε, έχουμε.
Σε ποια υγεία αναφερόμαστε; Ότι, δηλαδή, περπατάμε και στεκόμαστε όρθιοι; Ότι δεν έχουμε ίωση ή κάποια ανίατη ασθένεια; Ότι μπορούμε και τρώμε και μιλάμε; Σε τι ακριβώς, γιατί στις μέρες που ζούμε μόνο όποιος έχει ολική αναισθησία ή ανήκει στον κυβερνητικό μηχανισμό μπορεί να αισθάνεται καλά, όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν δεν καταφεύγουν προς το παρόν στα ψυχοφάρμακα, βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε συνθήκες παρατεταμένης ανασφάλειας και βαθιάς κατάθλιψης.
Δεν είμαστε καλά, δεν είμαστε καθόλου καλά, όχι γιατί μέρα τη μέρα φτωχαίνουμε και πάμε, όχι γιατί εξοικειωθήκαμε με το ψέμα, ούτε γιατί πιστέψαμε αφελώς ότι «όλοι το ίδιο είναι», δεν είμαστε καλά γιατί συνηθίζουμε λίγο-λίγο τη μιζέρια, ανεχόμαστε σιγά-σιγά αυταρχικές επιλογές, δεχόμαστε μέρα με…