Για την ιστορία

Η πρώτη ανάρτηση κειμένου μου στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2006 από ένα site της LIFO που δεν υπάρχει πλέον.

Το moto μου τότε, αλλά και το κίνητρο για ν’ ασχοληθώ με το blogging, ήταν το: 

«Πιστεύω, ότι το παρόν δεν θα έχει καμιά σχέση με το αύριο. Ζητούμενο: Να προσδιορίσουμε σήμερα, αν σ’ αυτό το αύριο θα πάμε ύστερα από άνευ όρων συνθηκολόγηση ή με τους δικούς μας όρους».

Το 2007 έγινα μέλος του Blogger δοκιμάζοντας με τις «ΠΛΗΚΤΡΟλογίες» μια εντελώς αυτόνομη κι αμιγώς προσωπικού χαρακτήρα παρουσία κι επικοινωνία στο διαδικτυακό γίγνεσθαι.

Έκτοτε με ερεθίσματα κι αφορμές από την επικαιρότητα -κι όχι μόνο- έχω την ευκαιρία από τον χώρο αυτό να εξωτερικεύω περισσότερο συστηματικά σκέψεις, απόψεις, προβληματισμούς και σχόλια.

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επικοινωνούμε ελεύθερα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με πυξίδα την ευπρέπεια, με γνώμονα να πλησιάσουμε αν κι όσο είναι δυνατόν την αλήθεια.

Δίχως φανατισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις. Δίχως πάθος, αλλά με σθένος. Δίχως προκαταλήψεις, αλλά με άποψη.

Για τη ζωή και τις προτεραιότητές της, για τον άνθρωπο και τα ενδιαφέροντά του, για τον χρόνο και τις στιγμές που κυλούν και φεύγουν αδιάκοπα, ανελέητα, ατέρμονα.

Για να μην χανόμαστε, τώρα που μπορούμε τόσο εύκολα να βρισκόμαστε.

Για ν' αναζητήσουμε, τώρα που βρεθήκαμε, όλα ή κάποια από εκείνα που μπορούν να μας ενώσουν, να μας κινητοποιήσουν, να μας πάνε μπροστά.

«Για τη ζωή και τον άνθρωπο», λοιπόν, συνεχίζουμε επιμένοντας, πάντα με καλή διάθεση και αίσθημα ευθύνης, ευελπιστώντας στην προοπτική και τη δυνατότητα μιας συνεύρεσης κι ενός συναπαντήματος μαζί μ’ όλους εκείνους που θεωρούν, ότι γι’ αυτά τα ιδανικά αξίζει να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή κι ένα -πικρό έστω- χαμόγελο στα χείλη.

Βαγγέλης Βουτσινάκης


Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Το συγγραφικό μου έργο καθορίζεται μέχρι σήμερα κυρίως από την επιστημονική μου κατάρτιση και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως στέλεχος στη Δημόσια Διοίκηση.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία μου: «Εθνικό Τυπογραφείο – Εφημερίς της Κυβερνήσεως» (2005), «Τυπώνοντας Σελίδες της Ιστορίας» (ιστορικό λεύκωμα - 2005), «Εθνικό Τυπογραφείο 1833-2003, 170 χρόνια στην υπηρεσία του ελληνικού κράτους» (2003), «Διάδρομος στον ακάλυπτο» (ποιητική συλλογή -1993), "Λάβε τα Μέτρα σου" (διηγήματα - 2010).

1 σχόλιο:

Καλοπροαίρετα