Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


Το ξεκαθάρισμα είναι δική μας υπόθεση, αποκλειστικά δική μας. Ο λογαριασμός πρέπει να κλείσει, να γυρίσουμε σελίδα. Η δικαιοσύνη μπορεί να εξακολουθήσει το έργο της, αλλά με τον υπόκοσμο εμείς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και πώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας στο πλαίσιο του πολιτεύματος. Κάθε ψήφος στους φασίστες είναι κι ένα συμβόλαιο θανάτου, θανάτου της δημοκρατίας.

Το άλλοθι του ανυποψίαστου, του οργισμένου, του θυμωμένου με τους πολιτικούς, όχι μόνο δεν ευσταθεί πλέον, αλλά ηχεί και ως ύβρις προς την κοινωνία. Οι αγανακτισμένοι με το πολιτικό σύστημα έφτασε η ώρα να λύσουν τους λογαριασμούς μαζί του με όρους πολιτικούς, όχι με μαγκιές και τσαμπουκάδες, ούτε με βρισιές και προπηλακισμούς, αλλά ψηφίζοντας.

Τα δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας της υπόδικης με την κατηγορία της εγκληματικής συμμορίας οργάνωσης, έδωσε -σε όλους αυτούς που την επέλεξαν πίσω από το παραβάν- κατ' επανάληψη τα διαπιστευτήριά της, για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της και ποιος είναι ο ρόλος της μέσα κι έξω απ' τη Βουλή.

Οι νοικοκυραίοι, λοιπόν, κι όλοι οι νομιμόφρονες πολίτες, αλλά κι οι άλλοι, οι με τα χίλια δυο επίθετα και τις μύριες όσες προφάσεις και δικαιολογίες ψηφοφόροι των νεοφασιστικού εσμού, είναι οι μόνοι που μπορούν να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο. Δεν έχουν καμιά σχέση μαζί τους, δεν έχουν καμιά θέση δίπλα τους.

Η δημοκρατία μας δεν γίνεται καλύτερη με το βούρδουλα και τη βία, η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με κρεμάλες και Γουδιά, η χώρα δεν σώζεται με χούντες και Παπαδόπουλους. Πού οδήγησαν όλα αυτά -έστω κι αν πέρασαν 47 χρόνια από τότε- το γνωρίζουμε πολύ καλά και ως χώρα και ως λαός. Μια λέξη στα παιδιά μας, μια κουβέντα στους νεότερους θα είχε στη σημερινή συγκυρία ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η αντίσταση στο φασισμό είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση. 'Οπως δική μας υπόθεση είναι κι η προάσπιση της δημοκρατίας.

Συμμετέχουμε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε. Στηρίζουμε τη δημοκρατία. Λέμε όχι στο φασισμό και τους εκφραστές του.

8 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα! Χριστος Ανεστη! Και του χρονου με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!

      Ευχαριστώ για τις ευχές κι ανταποδίδω εγκάρδια!

      Διαγραφή
  2. Χειροκροτώ και προσυπογράφω!!!
    Χρόνια Πολλά Ευάγγελε και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια μας πολλά, Μαρία! Και του χρόνου με υγεία!

      Ευχαριστώ πολύ!...

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως.............Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτήν την ''κουβέντα '' που συστήνεις, την κάνω συχνά. Θα σου πω από την εμπειρία μου ότι πρωτίστως απαιτείται ωριμότητα σκέψης για να γίνει αποδεκτή η θέση σου -την οποία συμμερίζομαι απόλυτα- από αυτούς τους ψηφοφόρους. Δυστυχώς η πολιτική σκέψη και η ωριμότητα απουσιάζουν σήμερα.......και η δημοκρατία μας συνεχίζει να τραυματίζεται!!!!!!!!!!
    Καλή σου μέρα και Χριστός Ανέστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτάνουμε σαν αδιάφορη ή άβουλη αγέλη στις κάλπες κι ύστερα κόβουμε χέρια ή υβρίζουμε εκείνους που με την ψήφο μας εκλέξαμε.

      Ο φασισμός δεν είναι λύση. Οφείλουμε να το έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας και στην καθημερινή μας πρακτική.

      Χρόνια σου πολλά και καλά!

      Διαγραφή
  4. Και βέβαια λέμε ΟΧΙ στο φασισμό.

    Καλό απόγευμα Ευάγγελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δάφνη, Χρόνια σου πολλά και καλά!

      ...Με σύμπνοια και ομοθυμία!

      Διαγραφή

Καλοπροαίρετα