Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2016

Με τον Κυριάκο, λοιπόν;

Μαζί με τον Κυριάκο, λοιπόν. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι των μέσων και των δικτύων ξεφύσηξαν μ’ ανακούφιση την Κυριακή το βράδυ, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε –λέει– όλα τα προγνωστικά και τις προβλέψεις κι αφήνοντας πίσω του το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναδείχτηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Το «νέο» πρόσωπο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, ο «νέος» ηγέτης είναι πλέον παρών, έτοιμος, κατά τα λεγόμενα και τα συμφραζόμενα, να ζωστεί τ’ άρματα της ανόρθωσης και της μεταρρύθμισης του κράτους και ν’ αποτελέσει το αξιόπιστο «αντίπαλο δέος» στον έτερο «νέο» ηγέτη της εποχής, τον Αλέξη,  προκειμένου ν’ ανατραπούν οι ορδές του λαϊκισμού της «αριστεράς» του.

Ούτε κάποιο μαγικό ραβδάκι να είχε ακουμπήσει τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο απότομη μεταστροφή της πολιτικής ατμόσφαιρας θα είχε συμβεί στα πάνελ και τα δελτία. Ούτε κάποιο μαγικό κουμπί να ‘χαν πατήσει την Κυριακή πίσω απ’ το παραβάν ή πάνω στην κομματική κάλπη οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που έσπευσαν να υπερψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτ…