Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στη λίστα για μια βίλα.



Αν «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», δεν ξέρω στην περίπτωση του 2013 από πού θα φανεί τι σόι χρόνος είναι. Μετράμε κιόλας το πρώτο 10ήμερο κι όλα εξελίσσονται με ρυθμούς Ελλάδας 2012, με ημερήσια διάταξη δελτίου των 8 ή των 9 κατά περίπτωση, με πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο κοκορομαχίας, με την ΑΕΚ στον πάτο της βαθμολογίας. Ούτε το χιόνι που έπεσε πριν λίγες μέρες κατάφερε ν’ αλλάξει ριζικά το σκηνικό, αφού τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά, «πάγωσαν» την όποια διάθεση για χιονοπόλεμους και χιονάνθρωπους. Οι «χιονάνθρωποι» κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας.

Δεν ξέρω αν η αναθέρμανση της οικονομίας θα προέλθει από τα ενεργειακά τζάκια, που σκέφτεται να επιδοτήσει για να εγκατασταθούν το υπουργείο Οικονομικών ή από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό η Γερμανίδα ομόλογός του. Η θερμότητα πάντως στο πολιτικό κλίμα, που ήδη βιώνει εποχές καύσωνα, μάλλον παγερά αδιάφορη αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Το γεγονός, ότι εξακολουθεί να προτάσσεται –από όλους τους συμμετέχοντες στα πολιτικά δρώμενα–  το επικοινωνιακό στοιχείο κι η εντύπωση στην όποια προσπάθεια διαλεύκανσης «πολιτικών σκιών» του πρόσφατου –και όχι μόνο– παρελθόντος, αποθαρρύνει κι απογοητεύει ακόμα περισσότερο τους ήδη δυσαρεστημένους και καχύποπτους για τ’ αποτελέσματα παρόμοιων προσπαθειών πολίτες.

Τη διαμάχη για τα «στικάκια» και τις λίστες, που μας συντρόφευσε τις γιορτινές μέρες, διαδέχτηκε με το ξεκίνημα σχεδόν του νέου χρόνου η διαμάχη για τις βίλες και τα σπιτάκια. Τις δηλώσεις συναγωνίστηκαν μαχητικά οι διαδηλώσεις κι οι αντιγραφές επάξια αναμετρώνται με το πλήθος των αρχείων. Ο λεγόμενος «παπάς» ποιος μπορεί να ξέρει αν θα μπορούσε να βρει περισσότερο πειστική εφαρμογή. Μάλλον ρίχνοντας καμιά πασέντζα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες ν’ ανακαλύψουμε πού είναι η μπλόφα και πού βρίσκεται η αλήθεια.

Ίσως με πασέντζα να μπορούσαμε να λύσουμε κι άλλες απορίες, όπως π.χ. γιατί αυξάνονται συνεχώς κάποιοι φόροι, αφού με τον τρόπο αυτό προκαλείται μείωση των εσόδων του κράτους, γιατί από τη λίστα φέρεται να έχουν διαγραφεί μόνο οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου, αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε κραυγαλέα ανοησία, γιατί το πάλαι ποτέ «2ο Γυμνάσιο Αρρένων» στην οδό Χέυδεν εξακολουθεί ν’ αποκαλείται «Βίλα Αμαλία», αφού ποτέ δεν το κατοίκησε κάποια ευγενής μ’ αυτό το όνομα, γιατί απομακρύνονται αδιακρίτως οι υπάλληλοι της διαθεσιμότητας, αφού κάποιοι απ’ αυτούς εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των Υπηρεσιών τους, γιατί στον ΠΑΟ διαδίδουν ότι επιδιώκουν την ολική επαναφορά του «μεσσία» –αλλά «αλμυρού»– Σισσέ, αφού την ίδια ώρα «ξεκληρίζεται» η ομάδα για… φραγκοδίφραγκα.

Αν αυτές οι απορίες –κι όσες ακόμα ο καθένας θα μπορούσε να διατυπώσει– μπερδεύουν τη διαίσθηση και δημιουργούν αμφιβολίες και αμφισημίες από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2013, φαίνεται ότι θα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φανεί το κάλλος της νέας χρονιάς. Μέχρι τότε υπομονή και κουράγιο.

Το «έδειξε» κι η… πασιέντζα, δεν βγαίνει με τίποτα! (Ούτε η λίστα Λαγκάρντ να’τανε!)

8 σχόλια:

  1. Mπλεχτήκαμε άσχημα και όλα γίναν ένα δυσώδες κουβάρι. Η Βίλα Λαγκάρντ, η λίστα με τα νέα μέτρα, η φτώχεια και η ανέχεια πλάι σε γκλαμουράτους ατάλαντους που ξεγοφιάζονται στο ντάνσινγκ γουίθ δε σταρς, δημοσιογραφία επιπέδου "εσπρέσο" και οικογένειες που μένουν παγωμένες στο χρόνο και στον τόπο, σαν τους ναυαγούς του "αβύθιστου" Τιτανικού.
    Ευάγγελε δεν ξέρω αν θα φανεί το κάλλος της νέας χρονιάς. Οι "κάλοι" που μας κυβερνάνε όμως, πρέπει να ξεκουμπιστούν το γρηγορότερο. Αυθωρεί και παραχρήμα!

    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ολο αυτό το μπέρδεμα, Μαρία μου, έχει το καλό, ότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και να αναθεωρηθούν πολλές από τις συμπεριφορές και τις πρακτικές που μας έφεραν στο αδιέξοδο. Κι αυτές δεν αφορούν μόνο τους κυβερνώντες, αλλά προπαντός τους αντιπολιτευόμενους.

      Διαγραφή
  2. Αν θυμηθείς την κλασσική ελληνική ταινία " Η Βίλα των Οργίων" με τον Άρη Ζάβαλο (τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα) και το "καρνεδάκι" της κας Δόμνας...
    Ε, τότε φαντάζομαι καλέ μου Ευάγγελε πως πολλές ερωτήσεις δικές σου, δικές μου και άλλων φίλων που μας διαβάζουν...θα πάρουν έναν "δρόμο" επίλυσης!!!

    Απλώς δεν έχει βρεθεί το "καρνεδάκι" μάλλον στα κατάλληλα χέρια, αφού είναι πολλοί και διάφοροι οι εμπλεκόμενοι...
    Και η Δικαιοσύνη ως γνωστό χρόνια τώρα - Τυφλή, Θεότυφλη η έρμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Εψαξα, Πηνελόπη, για τη βίλα της αμαρτίας στη google κι έπεσα πάνω σε μια άλλη βίλα στην Τοσκανη της Ιταλίας, όπου κι εκεί ήταν άντρο ακολασίας επωνύμων!

      Ελλαδα - Ιταλία, una fatsa una razza, ακόμα και στις βίλες!

      Διαγραφή
  3. Xαός Ευάγγελε και το 2013.
    Είμαστε όμως και σαν λαός λίγο ανεμοδούρα, λίγο τρικυμία εν κρανίω.
    Δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση συγκεκριμένη και να την τηρήσουμε.
    Εχουμε μια μόνιμη σύγχυση στο dna μας.
    Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει αυτό ποτέ.
    Είδες τι λεει και η @Penelope παραπάνω από τότε στην ματσακουλια.
    Ετσι είμαστε παιδί μου πάει και τελείωσε εκεί που ακολουθούμε τον σωστό δρόμο τσακ να λοξοδρομήσουμε.
    Ας πορευτούμε έτσι λοιπόν και ο Θεός βοηθός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε άλλη επιλογή -κατά τη γνώμη μου- 'Ελενα.
      Πρέπει να φύγουμε προς τα εμπρός, προσπαθώντας όσο το δυνατόν να είναι τα βήματά μας ζυγισμένα, σίγουρα κι αποφασιστικά.

      Πρέπει να κουνήσουμε δυνατά τα χέρια μας, γιατί τι να πρωτοκάνει κι ένας Θεός με τέτοιο κουβάρι που έχουμε κάνει τον κόσμο μας!

      Διαγραφή
  4. Μην μου στεναχωριέσαι Ευάγγελε.
    Εγώ άκουσα πριν λίγο τον Στουρνάρα να λέει στην Στάη ότι βλέπει φως στο τούνελ.
    Καλύτερα μάτια έχει από μας ο Στουρνάρας;
    Για να το βλέπει ο Στουρνάρας(το φως λέμε),ε δεν μπορεί,κάποια στιγμή θα το δούμε και εμείς!
    Στραβομάρα έχουμε;
    Καλέ μου αρέσει αυτός ο Στουρνάρας και ας με βαράει αλύπητα!
    Είμαι πολύ άρρωστη γιατρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είδα κι εγώ τον Στουρνάρα, xristin μου, και διέκρινα κι εγώ αυτή του τη σπίθα κι ορμή για φυγή προς τα εμπρός.

      Σίγουρα δείχνει να έχει τη διάθεση και τις ικανότητες για να το πετύχει, το "κάρο" που σέρνει όμως, έχω μιαν επιφύλαξη, αν είναι σε θέση να τον ακολουθήσει.

      'Ισως πρέπει να βάλουν όλοι από ένα χεράκι σ' αυτή την υπόθεση -κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ- μπας και το φως που λες σκάσει μια ώρα πιο γρήγορα μύτη.

      Ως προς το θέμα σου... Ο γιατρός κατήγγειλε τη σύμβαση γιατί του χρωστάει ακόμα ο ΕΟΠΥΥ!!! 'Ισως με την αναμενόμενη δόση πάρει κάτι τι απ' τα χρεωστούμενα και βρεις κι εσύ κι εγώ και όλοι την υγειά μας!!!

      Διαγραφή

Καλοπροαίρετα