Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαζί τα φάγαμε...…38 συναπτά έτη νεότερης Ιστορίας. Όλη τη μεταπολίτευση και τα παραρτήματά της μαζί.

Σχόλια

 1. Eγώ προσωπικά μπορώ να μην ξαναβάλω ποτέ την υπογραφή μου γιατί όπου την έβαλα πολύ ακριβά το πλήρωσα? Σε λίγο από την οικονομία θα εξαερωθώ και θα μείνουν οι υπογραφές μου πίσω:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ! Αυτές οι υπογραφές. Κάποτε τις βάζαμε με ενθουσιασμό κι έτσι όπως γίναμε, άντε τώρα να τις μαζέψεις...

   Διαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν τα φάγαμε μαζί Ευάγγελε, αλλά εγώ τουλάχιστον έχω απογοητευτεί πλήρως. Ένα όραμα που αποδείχτηκε στάχτη στα μάτια του κόσμου για να κρυφτεί η προσωπική ματαιοδοξία ορισμένων... Δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια πέρασαν σαν το νερό, που όλοι κι όλα άλλαξαν, Κώστα, αλλά που αφήνουν τελικά την πίκρα της απογοήτευσης και τη θλίψη της διάψευσης. Κρίμα.

   Διαγραφή
 3. Μαζί με τα χρόνια της ζωής μας, τα καλύτερά μας χρόνια.
  Οτι απομένει σήμερα ειναι μιά κατάσταση ΣΟΚ ... το ΠΑ το φάγαμε.
  Κι αυτό.
  Σα να χει διαγραφεί μισή ζωή, σα να τη ξοδέψαμε σπάταλα, αλλά μισό λεπτό, δεν καταλαβαίνω, γιατι το να τρώμε σημαίνει σπατάλη ;
  Γιατί αν κάποιοι σπατάλησαν, να πληρώνω εγω ;
  Γιατί αν άλλοι έτρωγαν με χρυσές κουτάλες, κι άλλοι με πηρουνάκια, είναι σήμερα το ίδιο ένοχοι ;
  Θα περάσει καιρός ακόμα για να κατακαθήσει ο κουρνιαχτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύλογος ο προβληματισμός σου, Τζον.
   Σίγουρα θα περάσει καιρός για ν' αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου. Πιθανόν πάντως οι εξελίξεις να δημιουργήσουν νέα δεδομένα για πρόσωπα και πράγματα.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Καλοπροαίρετα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΓΡΑΜΜΗ 19 ΤΟΥ ΤΡΟΛΕΪ "ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ"

Το Χαλάνδρι εξυπηρετείται από τον ΗΛΠΑΠ με δύο γραμμές τρόλεϊ, τη γραμμή 18 «Μουσείο – Χαλάνδρι (Εθνικής Αντιστάσεως)» και τη γραμμή 19 «Μουσείο - Σταθμός μετρό Χαλάνδρι (Σίδερα)», που αποτελεί εδώ και μερικούς μήνες προέκταση της γραμμής 19 «Μουσείο – Χαλάνδρι (Σίδερα)» που ήδη λειτουργούσε. Το δρομολόγιο της γραμμής 19 όμως από την αφετηρία στο σταθμό του μετρό και ακολουθώντας τη διαδρομή Λεωφόρος Δουκίσσης Πλακεντίας, πλατεία Κένεντι (Φλύας) Παλαιολόγου και δεξιά την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, διέρχεται και πάλι μέσω του κέντρου του Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί υπερβολικά. Ιδιαίτερα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής τα δρομολόγια έχουν διάρκεια πάνω από μιάμιση ώρα.
Για τους διερχόμενους από την περιοχή οδηγούς είναι γνωστά τα μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται καθημερινά τις ώρες αιχμής στον κόμβο της πλατείας Κένεντι, στη διασταύρωση Παλαιολόγου (Παπανικολή) και Εθνικής Αντιστάσεως, στην έξοδο της Ανδρέα Παπανδρέου προς την πλατεία Χαλανδρίου, στη συμβολή της Βασιλέως Γεωργίου…

Άρρωστοι.

«Έχουμε, τουλάχιστον, την υγειά μας», η συνηθέστερη στις μέρες μας επωδός κλείνοντας μια συνομιλία. Έχουμε την υγειά μας, αμ δε· παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, εφόσον ούτε την υγειά μας, όπως νομίζουμε, έχουμε.
Σε ποια υγεία αναφερόμαστε; Ότι, δηλαδή, περπατάμε και στεκόμαστε όρθιοι; Ότι δεν έχουμε ίωση ή κάποια ανίατη ασθένεια; Ότι μπορούμε και τρώμε και μιλάμε; Σε τι ακριβώς, γιατί στις μέρες που ζούμε μόνο όποιος έχει ολική αναισθησία ή ανήκει στον κυβερνητικό μηχανισμό μπορεί να αισθάνεται καλά, όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν δεν καταφεύγουν προς το παρόν στα ψυχοφάρμακα, βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε συνθήκες παρατεταμένης ανασφάλειας και βαθιάς κατάθλιψης.
Δεν είμαστε καλά, δεν είμαστε καθόλου καλά, όχι γιατί μέρα τη μέρα φτωχαίνουμε και πάμε, όχι γιατί εξοικειωθήκαμε με το ψέμα, ούτε γιατί πιστέψαμε αφελώς ότι «όλοι το ίδιο είναι», δεν είμαστε καλά γιατί συνηθίζουμε λίγο-λίγο τη μιζέρια, ανεχόμαστε σιγά-σιγά αυταρχικές επιλογές, δεχόμαστε μέρα με…

"Πώς φτάσαμε έως εδώ;"

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, οι ιδιωτικοποιήσεις, η συγκράτηση των δημοσιονομικών δαπανών και η δραστική μείωση των ελλειμμάτων δεν είναι πλέον δυνατόν να περιμένουν. Ούτε, ασφαλώς, η απελευθέρωση των αγορών εργασίας και όλα εκείνα τα μέτρα, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, έχουν περιθώρια αναμονής. Καλή, βέβαια, και ευκταία η εργασιακή ειρήνη, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδυάσει με τις ριζικές μεταβολές και τους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί η οικονομική ανάπτυξη του τόπου (γι’ αυτό και είναι επιφυλακτική, διστακτική και αναβλητική σε τολμηρές αποφάσεις). Και το κακό είναι ότι ούτε και τα άλλα κόμματα βοηθούν στη λήψη τέτοιων αποφάσεων. Αφήνοντας κατά μέρος το δογματικό ΚΚΕ, το οποίο εξ ορισμού είναι αντίθετο ακόμη και με τις ορθότερες καινοτομίες, γιατί τάχα διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη, βλέπω ότι και η Νέα Δημοκρατία ούτε ενθαρρύνει, στον βαθμό που επιβάλλεται, αναπτυξιακές προσπάθειες, μολονότι θεωρητικά υπερθεματίζει για …