Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑΣ SKATE


Είναι γεγονός, ότι οι νέοι που ασχολούνται με το skateboarding έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια κι ότι αυτό το συναρπαστικό extreme sport κατακτά όλο και περισσότερους νέους φίλους και θιασώτες.

Δεν είναι τυχαίο της απήχησης που έχει το συγκεκριμένο σποτ στη νεολαία, ότι όλο και περισσότερα καταστήματα με αθλητικά είδη συμπεριλαμβανόμουν στα προσφερόμενα προϊόντα τους και εκείνα που αφορούν τον εξοπλισμό για το συγκεκριμένο σπορ.

Έναντι αυτής της επέκτασης και της διάδοσης που έχει το skateboarding μεταξύ των νέων, στο Δήμου Χαλανδρίου παρατηρείται έλλειψη διαμορφωμένων δημόσιων χώρων, στους οποίους θα μπορούσαν οι ασχολούμενοι με το σπορ να διασκεδάσουν και να αθληθούν με ασφάλεια.

Έτσι, με χαρά δέχτηκα την ξεχωριστή κι ενδιαφέρουσα χειρονομία των νεολαίων από την Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, να μου εμπιστευτούν κείμενο με 224 υπογραφές κατοίκων της περιοχής, με αίτημα τη δημιουργία πίστας skate, το οποίο προώθησα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) Χαλανδρίου, αναφέροντας μεταξύ των άλλων, ότι: «Προσυπογράφω με τη σειρά μου το αίτημα που διατυπώνουν οι συνδημότες μας με τις υπογραφές τους και εισηγούμαι προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης τη λήψη απόφασης για την δημιουργία, σε συνεργασία ασφαλώς με τον Δήμο Χαλανδρίου, ενός οργανωμένου χώρου για skateboarding (ενδεχομένως στο πάρκο της Αττικής οδού), ώστε να αποχτήσουν οι φίλοι του σπορ τον δικό τους χώρο στο Χαλάνδρι και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους (Βριλησσίων ή Γέρακα), που έχουν προνοήσει και κατασκευάσει κατάλληλους χώρους και εγκαταστάσεις».

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο και αισιοδοξώ, αν κρίνω κι από το ενδιαφέρον που μου εξέφρασε προσωπικά για το θέμα κι ο Δήμαρχος κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ότι σύντομα το αίτημα των νέων της περιοχής -και όχι μόνο- θα υλοποιηθεί κι η συλλογική τους πρωτοβουλία και προσπάθεια θα καρποφορήσει.

Μακάρι η προσπάθεια αυτή να βρει μιμητές κι άλλοι νέοι άνθρωποι να εκφράσουν δυναμικά και για άλλα θέματα που τους ενδιαφέρουν, τη διάθεση συνεργασίας και συντονισμού των προσπαθειών τους, ώστε διατυπώνοντας προτάσεις και διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους, να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά και τις δραστηριότητες της πόλης μας.

Μόνο με ενεργούς πολίτες θωρακίζονται και προοδεύουν οι συμμετοχικές, συλλογικές διαδικασίες κι ασφαλώς με τη νεολαία στην πρωτοπορία αυτών των διαδικασιών το μέλλον προδιαγράφεται αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο.

4 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει αυτή η ενασχόληση σου με τα κοινά Ευάγγελε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα "κοινά" είναι ένα από τα ενδιαφέροντά μου, Meropi μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Δημος Χαλανδριου πριν προχωρησει σε αυτο το Εργο,να αναρωτηθει αν βοηθαει τον μεσο καθημερινο πολιτη η αναπλαση της πλατειας που τωρα γινεται ή βοηθαει να φουσκωσει η τσεπη του ιδιου του Δημου με επιπλεον εσοδα απο την καταληψη πεζοδρομιου που θα κανουν οι μαγαζατορες.

    Αφου λυθει αυτη η τεραστια απορια ολων, μετα ας προχωρησει στο επομενο Εργο.

    Φωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, αγαπητέ Φώτη, η πολιτική της παρούσας δημοτικής Αρχής στο Χαλάνδρι αποθεώνει το μπετό και το τσιμέντο και καταρρακώνει την ποιότητα ζωής των Χαλανδραίων. Αυτά προφανώς αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους για όλους. Τα έργα στην πλατεία το επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά... Μήπως το ίδιο δεν συνέβη και στο χώρο της πρώην Ελληνογερμανικής Σχολής ή πιο πριν στο Βασιλόπουλο στην Αποστολοπούλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλοπροαίρετα